Error
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_users, 1
Meet the Queen of the Lake! - Njihuni me mbretëreshën tonë!

Meet the Queen of the Lake! - Njihuni me mbretëreshën tonë!

on Saturday, 20 January 2018. Posted in Itinerare

Albanian Great Escapes 2017 - Itineraret më të bukura Shqiptare 2017

Meet the Queen of the Lake! - Njihuni me mbretëreshën tonë!
Ofered in Enlglish / Shqip 
By Soraldo Nebo 

The colours`s Place!
The locals say, like colors and the nature it is full of life here in our land.
Starting with islands, beaches and the crystal waters of the Ionian Sea, history of ancient city of Butrint, fields of tangerines and olive plantations which give us the nectar of life, Butrint lake give us the mussel, which all you have opportunity to taste and see all the cultivating process in a tour organized by NEBO info & tours.

Every year in the summer, The Turkish Napoleon,visited Lake Butrint to meet the Queen of the lake and enjoy the beauties that this area offers.
The mussle is the "queen" for us. It gave health and welfare to Ali Pasha.These are some short stories to show how important the mussle was and is still today, even more important due to changing times and the arrival of massive foreign tourists, whose favourite destination is Saranda. It is a very special tour in this beautiful area of Albania, which in fact can not be experienced anywhere else. Because you will not find anywhere else in Albania, the one which is the essence of this tour; The Mussle of Lake Butrint.
Usually we begin our tour with a traditional boat trip by farmers and with a native guidance , who will lead across the lake, and enrich our travel stories and the numerous legends of the area.
During the trip we will see how the mussles are cultivated , we will learn more about the details of their growth, and after that we will get some fresh mussels, navigate to an area in a quiet beach and a lot of fantastic views of the whole area.
The crude mussle cooked with olive oil, lemon and parsley in the accompany of a glass of house white wine would be the perfect combination!
After standing for about an hour in this place to enjoy the comfort and the calm of centuries old that now reigns in this city, which once was so beautiful and noisy,and turn back to follow the sunset.

Technical information about our tour:

Appropriate time: in afternoon
Number of participants: group and private tour
What to have with you: hats, sunglasses and photo camera

more information: www.ksamil.al

Te vendi i ngjyrave!
Thonë vendasit, siç janë ngjyrat, ashtu është edhe kjo zonë, plot e përplot me jetë, duke filluar me ishujt dhe plazhet e kristalta të Ksamilit, historinë e Butrintit antik, fushat me mandarina dhe plantacionet e ullinjve që prodhojnë vetë nektarin e jetës, Midhja e Liqenit që ju do të keni mundësinë ta përjetoni si përvojë në kultivimin e saj nëpërmjet turit që organizohet nga 
NEBO Info & Tours.

Midhja është "Mbrëteresha" jonë. Ajo i jepte Ali Pashës shëndet dhe mirëqenie. Këto janë pasazhe të shkurtra historie për të treguar se sa e rëndësishme ka qenë midhja dhe akoma është e tillë sot, madje, më e rëndësishme për shkak të ndryshimit të kohëve dhe ardhjes masive të turistëve të huaj, që tashmë Sarandën e kanë destinacionin e tyre të preferuar. Një tur krejt i veçantë në këtë zonë të bukur të Shqipërisë, që në fakt nuk mund ta përjetoni askund tjetër. Sepse nuk do të gjeni në asnjë vend tjetër të Shqipërisë, atë që përbën edhe thelbin e këtij turi; Midhjen e Liqenit të Butrintit.

Zakonisht ne e fillojmë turin tonë duke lundruar me varkat tradicionale që përdoren nga fermerët e midhjes e që quhen Sanall (varkë druri), bashkë me një udhërëfyes vendas, I cili do te na udhëheqë nëpër liqen, duke na e pasuruar udhëtimin me historitë dhe gojëdhenat e shumta të zonës.
Gjatë udhëtimit do të shohim se si kultivohen midhjet, do të mësojmë më shumë për rritjen e tyre, e pasi të kemi marrë me vete disa midhje të freskëta, lundrojmë drejt një zone më plazh të qetë dhe pamje fantastike të të gjithë zonës.
E gatuajmë midhjen krudo me vaj ulliri, limon e majdanoz dhe e shoqërojmë me një gotë verë të bardhë shtëpie. Kombinim perfekt!
Pasi qëndrojmë për rreth një orë në këtë vend të lashtësisë e shijojmë qetësinë shekullore që mbretëron tashmë në këtë qytet antik, kthehemi duke ndjekur perëndimin e diellit.

 

0.0/5 rating (0 votes)

Hits

8989

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.