No images found.
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_media, 1
  • Error loading component: com_media, 1
  • Error loading component: com_users, 1
Travel Magazine nr 18 - Destinacionet më të mira të 2016-ës janë kulturore

Travel Magazine nr 18 - Destinacionet më të mira të 2016-ës janë kulturore

on Wednesday, 10 February 2016. Posted in Info

"Best Things to See 2016" - dhjetë perla të trashëgimisë kulturore shqiptare

Travel Magazine nr 18 - Destinacionet më të mira të 2016-ës janë kulturore

Numri i parë i vitit i revistës Travel, është edhe numri ku ne ju propozojmë listën e "Best 2016". Këtë vit ju kemi propozuar "Best Things to See". Dy kanë qenë kriteret e përzgjedhjes këtë herë. Një listë tërësisht nga trashëgimia kulturore dhe objekte kryesisht të panjohura, krejt të reja ose të pavizitura. 
Një varg perlash të trashëgimisë tonë kulturore të nxjerra nga pluhuri i harresës, site të njohura por të pavizitura e objekte të restauruara, ide dhe projekte për shtigje të reja, gati për t`u përshkuar.

Ndër të tjera në këtë numër:
Editorial
A i shërben ekonomisë tonë një panair turizmi?
nga Rrahman Kasa
Intervista
Ismail Hoxha, një bankier eksplorator në zbulim të Shqipërisë
Flora Xhemani Baba
Echo
"Albania Adventure" Resort bën jehonë në mediat ndërkombëtare
Personazh
Jetnor Selimaj, bjeshkatar i palodhur  i shtigjeve shqiptare
Outdoor
Jezerca dimërore, një zanë e parezistueshme
Fisnik Muça
 
Destinacione  dimri
Dardha dhe Voskopoja, princeshat e turizmit dimëror
Stebleva, bukuri e fshehur nën këmbët e Shebenikut
 
Made in Albania
Vis Albania,  Slow Food  Përmet, Fshati Llogora,  Art City
 
Best Things to See in 2016 / Më të bukurat 2016
Via Egnatia, udhëtim nëpër histori
Made in Berat, përvoja e re në qytetin e Një mbi Një dritareve
Guri në Qiell ose "Sofra e Zotit", një monument natyre nga Vlora
Varrezat e Komanit, prejardhja jonë autoktone
Grabova, një udhëtim mistik nën melodinë e fyejve
Shtëpia plot shpirtra e Kadaresë, muzeu që do shtojë vizitorët
Kisha e Rubikut, një histori nga mugujt e mesjetës
Kalaja e Kardhiqit, Porta e Bregdetit
Pazari i Korçës, rivitalizim në proces
Manastiri i Ravenës, perla e harruar padrejtësisht
0.0/5 rating (0 votes)

Hits

10384

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.