Error
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_users, 1

Articles in Category: Editorial

Shqiptarët po mbajnë peng cilësinë e shërbimit turistik

Written by Irhan Jubica on Tuesday, 23 August 2016. Posted in Editorial

Kultura e turizmit do të fillojë të zhvillohet atëherë kur shërbimi dhe blerja e tij të barazojnë nivelin e cilësisë

Shqiptarët po mbajnë peng cilësinë e shërbimit turistik
Mbas 45 vjet filtrimi të vizitorëve që lejoheshin të hynin në parajsën e vetëshpallur komuniste, e gati 25 që prej ardhjes së turistëve "të parë", Shqipëria duket se ka ende të paqartë njërin prej treguesve përcaktues të ofertës së saj, po ashtu të paqartë turistike: cilësinë e shërbimit. 

Shqipëria ka dëborë por nuk ka turizëm dimëror

Written by Irhan Jubica on Wednesday, 16 September 2015. Posted in Editorial

turizmi dimëror në Shqipëri do të vazhdojë të mbetet i tillë deri kur shteti dhe biznesi të fillojnë të mendojnë “globalisht”

Shqipëria ka dëborë por nuk ka turizëm dimëror
I dënuar nga politika me fushata zgjedhore çdo dy vjet, turizmi edhe thjesht si term po përdoret gjithnjë e më rrallë në këtë periudhë, pavarësisht se zyrtarisht Shqipëria e ka hapë sezonin. E ndërsa në programet mjerane të kryetarëve të rinj të bashkive, turizmi mbeti në periferi të vëmendjes edhe për shkak të interesit të medias për përfitime maksimale financiare nga dashuria  e saj me politikën, për turizmin shqiptar mbeti me folë media e huaj, falë së cilës numri i vizitorëve ka rritje cilësore më shumë se sasiore. 

A do ta kapë Shqipëria trenin e fundit?

on Tuesday, 03 March 2015. Posted in Editorial

Një reflektim mbi ligjin e turizmit mbi tvsh-në, që ende nuk po duket të vijë

A do ta kapë Shqipëria trenin e fundit?
Zak Topuzi*
Shtetet anëtare të Organizatës Botërore të Turizmit (UNWTO) përcaktuan prioritetet për turizmin europian në takimin e 4 Prillit 2014.
 “Në 2013, të ardhurat nga turizmi u rritën në masën 5.4%, pavarësisht një rimëkëmbjeje të brishtë globale, sidomos në zonën euro “, - tha Sekretari i Përgjithshëm i UNWTO, Taleb Rifai. ”Turizmi vazhdon të luajë një rol qendror në rritjen ekonomike të rajonit dhe krijimin e vendeve të punës. Ndërsa taksat janë një mjet thelbësor fiskal, ekziston një shqetësim në lidhje me një shtim të tarifave të udhëtimit dhe turizmit, duke penguar konkurrencën e drejtë të destinacioneve” - shtoi ai. Sfidat kryesore afatshkurtra dhe prioritetet për turizmit europian, të identifikuara në këtë takim, përfshijnë lehtësimin e udhëtimit, taksimin dhe krijimin e kushteve të favorshme të biznesit për të stimuluar investimet dhe inovacionet. 

Turizmi elektoral

Written by Irhan Jubica on Thursday, 04 July 2013. Posted in Editorial

A duhet të mbahen zgjedhje në prag të sezonit turistik?

Turizmi elektoral

Për dhjetëra e qindra ditë, me dhjetëra e qindra makina që digjnin dhjetëra e qindra (mijë) litra karburant, përshkuan dhjetëra e qindra kilometra drejt dhjetëra e qindra fshatrave e qyteteve, duke bartur dhjetëra e qindra njerëz të cilët harxhuan dhjetëra e qindra (mijë) euro nëpër dhjetëra e qindra hotele e restorante në krejt Shqipërinë, për t’iu mbushur mendjen dhjetëra e qindra (mijë) njerëzve të tjerë, se janë seriozë për secilin prej dhjetëra e qindra premtimeve.
Përfshi turizmin.

Kosova si pjesë e Strategjisë Kombëtare të Turizmit

Written by Irhan Jubica on Thursday, 27 June 2013. Posted in Editorial

Analizë mbi burimet turistike gjithëvjetore

Kosova si pjesë e Strategjisë Kombëtare të Turizmit

Strategjia Kombëtare e Turizmit 2013-2020, kjo fjalë e madhe që pret finalizimin e shpejtë, përveçse duhet me i dhanë përgjigje dhe zgjidhje afatgjatë disa sfidave që e presin turizmin botëror në përgjithësi, si ruajtja e ambientit prej urbanizimit dhe ndryshimeve klimaterike, apo ruajtja e kulturave lokale prej globalizimit, duhet gjithashtu me i dhanë një zgjidhje praktike e aspak nacionaliste, konceptit që shtjellon vetë emërtimi i këtij dokumenti udhërrëfyes: Kombëtar.