Error
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_users, 1
Në treg numri i ri i TRAVEL MAGAZINE - destinacionet më të mira dimërore në Shqipëri dhe rajon

Në treg numri i ri i TRAVEL MAGAZINE - destinacionet më të mira dimërore në Shqipëri dhe rajon

on Sunday, 28 December 2014. Posted in Info

Rrëfime interesante, problematika aktuale, dhe një sërë rubrikash të reja ju presin në këtë numër të Dimrit 2014-2015

Në treg numri i ri i TRAVEL MAGAZINE - destinacionet më të mira dimërore në Shqipëri dhe rajon

 

ALBANIAN TRAVEL MAGAZINE
Numri i ri i revistës Travel me shumë destinacione për pushimet dimërore, ju pret në pikat kryesore të shtypit, në Shqipëri, Kosovë e Maqedoni.
Në numrin e ri të revistës Travel, do të lexoni:

 

 

COVER:
• Shqipëria në sytë e Blerina Agos, zv/presidente e Albanian Rafting Group
Flora Xhemani-Baba
• FolloWinter me AST Elbasani të Federatës së Alpinizmit Shqiptar
NË SHIFRA:
• 30.000 hektarët e Parkut Kombëtar të Alpeve Shqiptare
Buxheti i turizmit 2015 në Shqipëri, investimi francez për Brezovicën etj.
EDIT:
• TVSH e turizmit, as 10% as subvencion
/Zak Topuzi, Zv-president i Shoqatës Shqiptare te Turizmit/
TRENDS:
• 2014 ishte viti i Shqipërise turistike: Nga panairet promovuese te
turistët lindorë. Edi Rama, Ilir Meta, Alexander Arvizu dhe gjysma e
qeverisë, rafting te Kanionet e Osumit
KARTOLINË:
• Maja e Qorres, Llogora, Vlorë
/Elvin Shytaj/
• Parku Kombëtar i Prespës, Korçë
/Fation Plaku/
FOCUS:
• Thethi kryeson turizmin në Alpet Shqiptare, pavarësisht problemeve
/Aida Gjeçaj, Thethi Guide/
• Brezovica, 400 milionë euro investime
• Turizmi dimëror në Kosovë
/Baki Hoti, President i Shoqatës së Turizmit Alternativ të Kosovës/
• Alpet Shqiptare drejt bashkimit në një Park të Vetëm Kombëtar
/Catherine Bohn, Journey to Valbona/
ECHO:
• A është Bunk’Art sekreti i fundit i Shqipërisë?
• Shqipëria në Rrugën Mesdhetare Euro Velo 8
/Jens Erik Larsen, Danimarkë/
INTERVISTË:
• Ndoc Mulaj, drejtor i Qendrës Alpe: Hidrocentralet mafioze dhe Reforma
Territoriale kërcënojnë Nikaj-Mërturin / Speaking Mr. Ndoc Mulaj,
executive director from Environmental Center Alps: Mafia hydropowers and
the Territorial Reform threat Nikaj-Mertur
/Irhan Jubica/
GALLERY:
• Dora votive, një vepër unike në Muzeun Historik Kombëtar të Tiranës.
/Ermir Hoxha/
KRONIKA:
• Nga pjesëmarrja e Shqipërisë në Panairin Botëror të Turizmit në
Paris, e deri te “Liria ime” në Teatrin e Baletit të Kosovës.
• Pak Shqipëri në Leoben të Austrisë
/Mimoza Allaraj/
CALENDAR:
• Kalendari kombëtar i ngjarjeve kulturore e turistike, festave
popullore, fetare e zyrtare të shqiptarëve në Shqipëri, Kosovë,
Maqedoni e Mal të Zi.
• International Travel & Tourism Fairs and Events Calendar
EVENTS:
• Nga Edicioni i Dytë i Festivalit Pianodrom, te Festivali i 53 i
Këngës në RTSH, Viti i Ri, Pashkët Katolike të 5 Prillit, e deri te
përgatitjet për Festivalin Folklorik Kombëtar të Gjirokastrës prej 4-9
Prill 2015.
NATURE:
• Tirana Cross Country, një garë e veçantë çiklistike në Tiranë
Xhoana Ferra
Elvin Shytaj/
• Shkodër, vjeshta me biçikletë (14 km drejt Kalasë së Drishtit)
/Irhan Jubica/
DESTINACIONE:
• Pakëz Shqipëri nga Ajri: Albania Helitour me Viva Air Helicopters
• Aventurë dimërore në Theth nga Albania Adventure
• Voskopojë Dardhë me klubin e kampistëve Discover Albania
• Valbonën e bukur mund ta shijoni edhe në dimër me Start Tour
FUT(O)URISM
• Shkolla Teknike Ekonomike e Tiranës kthen profesionin e
“Specialistit të Agjensive të Udhëtimit dhe Turistike”
GJURMË:
• Parku Arkeologjik i Finiqit, vendi i thesareve / Finiq Archaeological
Park, the site of treasuries
/Laureta Roshi/
NO(W) MORE SECRETS
• Kanionet e Lengaricës, bukuri e fshehur e Përmetit
/Elena Mullaraj/
OUTDOOR
• Raduno Internazionale Off-Road: Italia-Albania-Montenegro
/Ilir Kolli/
TRAVELER:
• Udhëtim në Gjirokastrën dhe Beratin e UNESCO’s
/Giulia Riva, blocal-travel.com/
GUESTHOUSE:
• “Babameto”, tradita gjirokastrite nuk vizitohe, por jetohet
/Sadi Petrela, Drejtor ekzekutiv i Fondacionit Gjirokastra/
BLI SHQIP:
• Të njohim produktet tona
/Eva Kushova/
MADE IN ALBANIA:
• Djathi Mishavina i Kelmendit, një trashëgimi për t’u mbrojtur, nga
Ark of Taste
• Eurogers dhe kantina Arbëri prodhuese e shampanjës së parë
shqiptare
• Puka prezantohet në Panairin Botëror të Turizmit në Paris
/Elisa Gjerani/
• Glikoja unike e Përmetit nga Konsorciumi ProPërmet
• 10 Dhjetor 2014, Dita e Tokës Mëmë
TRAVEL PORTAL:
• Info, tickets, offers and souvenire places - agjencitë turistike dhe
të udhëtimit nëpër Shqipëri
+
• Në Shqipëri, revistën Travel mund ta gjeni në të gjitha libraritë
Adrion, në libraritë kryesore në të gjithë vendin, si dhe në kioskat
e shpërndarjes së shtypit, së bashku me Postën Shqiptare.
• Në Maqedoni, në të gjitha pikat e shpërndarjes së TDS Kioske.
• Në Kosovë në pikat e shpërndarjes së “Rilindjes” dhe në
librarinë “Buzuku” të Prishtinës.
• Në Greqi dhe Itali, në pikat e shpërndarjes së Adrion Ltd.

 

0.0/5 rating (0 votes)

Hits

11987

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.