Error
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_media, 1
 • Error loading component: com_zoo, 1
 • Error loading component: com_users, 1
 Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

on Tuesday, 29 January 2019. Posted in Lajme

Aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos

 Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

Nga Adela Alla

TIRANË, 29 janar /ATSH/ – Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare, sipas historianëve është ndërtuar rreth vitit 1820 dhe në atë kohë ishte nyja kryesore lidhëse për tre qytete, Gjirokastrën, Libohovën dhe Janinën, ndërsa aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos.

Konstruksioni i gërshetuar me stilin e arkitekturës orientale osmane, tre harqet e mrekullueshme dekorativë dhe shtrimi i plotë me kalldrëm i japin vlera të mëdha historike e arkitekturore, ndërkohë që tanimë është funksionale për kalimin e këmbësorëve dhe automjeteve.

Ura është e gjatë 20 metra dhe e lartë në pikun e saj 7 metra. Pamja e saj nuk ka munguar edhe në disa filma artistikë shqiptarë, të realizur para viteve 1990, si në “Liri a vdekje”, “Muri i gjallë” dhe “Dasma e Sakos”. /a.a/j.p/

0.0/5 rating (0 votes)

Hits

8328

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.