Error
  • Error loading component: com_media, 1

Articles in Category: Blog

Top Destinacionet Shqiptare 2013

on Wednesday, 05 June 2013. Posted in Blog

Blue Agency dhe Revista Travel ju ofrojnë zgjedhjet e tyre, për një sezon shqiptar mbresëlënës!

Top Destinacionet Shqiptare 2013

 Trendi i mediave të huaja për të propozuar Shqipërinë si destinacion të vitit, tashmë është bërë një lajm i zakonshëm ndër shqiptarët, e, mendohet më në  fund si një dukuri që na përligj në ato vlera që kemi si destinacion turistik shumëplanësh. Më i fundit në radhë ishte Huffington Post, që nëpërmjet gazetares Leyla Giray, rreshtoi njëra pas tjetrës dhjetë arsye të shëndosha se pse duhet zgjedhur Shqipëria si destinacion turistik për vitin 2013. E nuk na përkëdhelet vetëm sedra për këto arsye por na rritet edhe dëshira për të përforcuar më tej atë që të huajt e bëjnë shpesh me aq dëshirë për ne, pra ta ofrojmë vendin tonë në njëmijë mënyra si destinacion i mundshëm për të gjithë llojet e turizmit që realisht ai ofron.  Blue Agency është një kompani që po mbush afërsisht një dekadë në promovimin e turizmit shqiptar, duke shkelur shtigje e duke vizituar vende që shpeshherë nuk i njohin as vetë shqiptarët. Ndoshta edhe prej përvojës së saj të gjatë, tashmë media të ndryshme kanë dëshirë t’i referohen  kësaj përvoje për të nxjerrë një përfundim, se ku mund të shkohet për turizëm dhe cilat destinacione shqiptare do të ishin të përshtatshme për t’u vizituar në fillim të çdo viti. Nëse Huffington Post, rendit dhjetë arsye se pse duhet të vizitohet një vend si Shqipëria, duke lënë dorë të lirë në zgjedhjen e shtigjeve, Blue Agency, në një prononcim për sondazhet e shumta që bën Radio Travel, rendit dhjetë itinerare ose dhjetë vendet që ajo rekomandon për vitin 2013, duke u kujdesur që kjo listë të përfshijë të gjitha natyrat e destinacioneve, prej turizmit masiv të detit, e deri tek destinacionet me synim njohjen e traditave shqiptare. Pa dyshim këto nuk janë të vetmet vende të bukura që ka Shqipëria por vetëm dhjetë perla prej gjerdanit të çmuar të pikave turistike që ju presin në çdo cep të Shqipërisë. E meqë janë propozuar prej një agjencie që e njeh mirë Shqipërinë, të jeni të sigurt se asnjë prej këtyre zgjedhjeve nuk do t’ju zhgënjejë!

 

Does Tirana have an old town? How you can find it?

on Friday, 22 February 2013. Posted in Blog

Yes, if you want to, you can visit an old Tirana town

Does Tirana have an old town?        How you can find it?

 

Elton Çaushi

« Tirana !? In my opinion there is no need to spend more than an evening. Not much to see!” In case you have a look at travel forums and what often is said about Albania and Tirana, it’s a pitty to see that when it comes to recomanding the capital, a part of the locals or the foreingers which know it little or not at all, they give opinions which are far from being considered charming.Of course a particularity of Albania, in the eyes and plans of a traveller or explorer, is the fact that for the relatively small surface that the Land of the Eagles, occupies in the European continent, the density of interesting places that can satisfy the needs of many is pretty high (a non scientific and unreferenced statistic says that Albania comes second just behind Italy in a wordscale for the ratio between the concentration of archeological sites and monumets related to the surface of the country and its population). The dilemma of a traveller which has a limited time is what to take and what to leave!!!

 

Shkëlzen Rexha, përfaqësuesi i fotografisë shqiptare.

Written by Ilirjan Gjika on Friday, 08 February 2013. Posted in Blog

Një portret miqësor për fotografin e njohur gjakovar

Shkëlzen Rexha, përfaqësuesi i  fotografisë shqiptare.

Me pamjen prej një mësuesi “babaxhan”, ai të afrohet ngadalë dhe pasi të përshëndet me përzemërsi nis bisedën e rastit. Mirësjellja është gjëja e parë që duket sheshit. Më pas e pyet se përse e mban në qafë aparatin fotografik. Pëgjigja nga ana e tij është e menjëhershme - Jam fotograf! Dhe ti, bashkëbiseduesi, si i zënë në faj e pyet për emrin. -Shkëlzen Rexha, përgjigjet ai po me të njëjtën mirësjellje. E kështu më pas vjen hutimi i përzjerë edhe me një ndjenjë faji, se përse nuk e ke njohur më parë mjeshtrin e madh të fotografisë shqiptare, Shkëlzen Rexhën. Por këtu qëndron edhe absurdi që shpesh i ndjek si një fat i keq fotografët. Ata janë të vetëdënuar që të jenë fizikisht të panjohur për publikun. Ikona dhe imazhi i tyre janë fotografitë që ata prezantojnë para nesh. Kjo gjë ndodh edhe me mjeshtrin Rexha, apo me Xenin, siç e thërrasin të gjithë fotografin nga Gjakova.

Backpackers make the world delightful

Written by Flora Xhemani Baba on Tuesday, 15 January 2013. Posted in Blog

The most funny part of tourist faces

 

They are the simplest and funniest tourists worldwide. Truly adventurous and fond of travel, they are everywhere, hauling the big bags containing everything they need - sometimes, even the "hotel and restaurant." The bags are the symbol that has given them their name, their identity: "backpacker" means a person carrying a bundle or pack on the back.